2015´in En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları

Tarih : 29.9.2015 Okunma Sayısı : 10185
Her gecen gün yeni bir tehdit ile uyanıyoruz, güvenlik yazılımları da boş durmuyor gelişiyor. Peki, herhangi bir bedel ödemeden sahip olabileceğiniz en iyi ücretsiz Antivirüs yazılımları hangileri? Yılın en iyi ücretsiz Antivirüs Programları sıralıyoruz.
 

Avast Free AntivirusAvast Free Antivirus (Puanı:9/10)
 

Yapılan kötü amaçlı bağlantı engelleme testlerinde %70 üzerindeki başarısı ile en güvenli web deneyimini sunan Avast Free Antivirus, Malware engellemede 10 üzerinden 9 puan alarak başarısını gösteriyor. AVG de Avast’a oldukça akın bir performans göstererek tüm önemli alanlarda yüksek puanlar aldı.

Gözümüze tek çarpan kusuru ise biraz kaynak tüketmesi diyebiliriz. Nadir de olsa sisteminizi biraz kastırabiliyor.

Avast Free Antivirus programı, bilinen tehditlerin %99’unu bularak sektör ortalamasına erişmiş durumda. Ancak asıl önemli olan, Avast’ın sıfır gün tehditlerine karşı ise muhteşem bir performansı söz konusu.
 

BitDefender Antivirus Free EditionBitDefender Antivirus Free Edition (Puanı:9/10)
 

Real-Time (Gerçek zamanlı) korumada Panda Free Antivirus'ün bir tık gerisinde kalan BitDefender Antivirus Free Edition, Malware engellemede ise listemizde 1 sırada olan Panda Free Antivirus'ün bir tık önüne geçiyor ve 10 üzerinden 9 puan alarak en iyi Malware engelleme yazılımlarından biri olduğunu gösteriyor.

Yazılımın kötü amaçlı bağlantı engelleme özelliği malesef ise yok oyüzden onunla ilgili bir test sonuçu veremiyoruz.

State-of-the-art, online bankacılık saldırıları da dahil olmak üzere, e-tehditlere karşı proaktif koruma sağlayan ve anti-hırsızlık, güvenlik duvarı, ebeveyn denetimleri de dahil olmak üzere gelişmiş güvenlik önlemleri gibi  zengin özellikleri barındırır.
 

Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus (Puanı:8/10)
 

Bir çok testlerde editörün seçimi olarak değerlendirilen ve Phishing, Malware gibi korumalara sahip olan Panda Free Antivirus, yapılan kötü amaçlı bağlantı engelleme testlerinde %60 - %70 arasında başarıya sahip.

Panda Free Antivirüs yazılımının Malware engellemede aldığı puan ise, 10 üzerinden 8.

Göze çarpan özellikler:
Gerçek zamanlı koruma Our Best Free Antivirus & Antispyware yazılımı.
'kur ve unut' sağlayan Panda Free Antivirus.
URL ve web davranış analizi koruma filtrelenmesi.
 

AVG Antivirus FreeAVG Antivirus Free (Puanı:8/10)
 

Malware korumasında 10 üzerinden 8, kötü amaçlı bağlantı engellemede %40'a yakın puanlar elde eden AVG Antivirus Free, davranış tabanlı algılama tarafında da son derece başarılı. AVG de Avast’a oldukça yakın bir performans göstererek tüm önemli alanlarda yüksek puanlar aldı.

Bilinen tehditlerin %99’unu tespit ederek sektör ortalamasını yakalamış durumda. Sistem performansı konusunda da Avast’ın bir tık üzerinde çalışan AVG bu alanda da 6 üzerinden 4.5 puan almış durumda. Yani nispeten güçsüz bir bilgisayarınız varsa, AVG iyi bir seçim olabilir.

Fakat Ücretsiz sürümü dünyada en fazla kullanılan üçüncü antivirüs yazılımı olan AVG, kullanıcıların tarayıcı üzerinde hangi sitelere girdiği, hangi işletim sistemini kullandığı ve benzeri bilgileri Gizlilik Sözleşmesi’nde yaptığı ve 15 Ekim’de hayata geçirilecek düzenleme ile bazı bilgileri üçüncü parti firmalara satabilecek ya da bu amaçla kullanılabilecek.

AVG yetkilisi bu paylaşamın ücretsiz sürümü devam ettirebilmek için yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yetkili ayrıca isteyen kullanıcıların bu tarz bilgi paylaşımını kapatabileceklerini ve yine de yazılımlarını ücretsiz olarak kullanabileceklerini belirtti.
 

Ad-Aware Free AntivirusAd-Aware Free Antivirus (Puanı:8/10)
 

PC'niz için ücretsiz Gerçek zamanlı koruma ve kötü amaçlı bağlantı engelleme tarafındaki %40 - %50 arasındaki başarısı ile dikkat çeken Lavasoft'a ait Ad-Aware Free Antivirus , Malware engellemede 10 üzerinden 8.3 puan almış.

Güçlü bir antivirüs ile anti-spyware efsanevi şekilde birleştiren Ad-Aware Free Antivirus bilgisayarınıza yüksek bir anti-malware koruması sağlar, gerçek zamanlı koruma, indirme koruması ve kötü niyetli URL'ler karşı sürekli güncellenen filtreler ile zenginleştirilmiştir.

 
 

Check Point ZoneAlarm Free Antivirus FirewallCheck Point ZoneAlarm Free Antivirus Firewall: (Puanı:7/10)
 

Check Point’in ZoneAlarm Free Antivirus Firewall programı, ücretsiz güvenlik yazılımlar arasında öne çıkan bir diğer program.

Sistem performansı yine gayet iyi ve AV-Test de 4.5 puan almış durumda. Kullanışlılık skoru da gayet iyi olan ZoneAlarm, hatalı pozitif konusunda Windows Defender’ın hemen ardında yer alıyor ve bilgisayarı da hiçbir şekilde yavaşlatmıyor.
 
Peki bilgisayarımızı güvende tutabilir mi? AVG ve Avast kadar olmasa da ZoneAlarm da gayet iyi bir koruma sunuyor.

AV-Test’in Ocak Şubat testlerinde ZoneAlarm bilinen tehditlerin Ocak’ta %99’unu ve Şubat’ta da %100’ünü bularak büyük başarı gösterdi. Sıfır gün tehditleri konusunda %91 ve %93 gibi bir oran yakalayarak da, kötü olmasa da diğer programların gerisinde kaldı.
 

Malwarebytes Free Anti-ExploitMalwarebytes Free Anti-Exploit (Puanı:7/10)
 

Tam olarak bir antivirüs programı değildir, ama çoğu antivirüs programı ile uyumlu, Malwarebytes Anti-Exploit malware saldırılarına en tehlikeli biçimlerine bile karşı korunumak için tasarlanmış küçük, özel kalkandır ve ücretsizdir.
 
Dünyanın en popüler anti-malware Real-Time (Gerçek zamanlı) koruma tarafında çok başarılı bir yazılım olan Malwarebytes Free Anti-Exploit, ne yazık ki bunun dışında çok fazla bir özelliğe sahip değil. Davranış tabanlı tehdit algılama özelliğini başarılı şekilde uygulayan yazılım, çok büyük tehditler ile karşılaşmayan kullanıcılar tarafından denenebilir.

Malwarebytes'a ait diğer bir free yazılım olan Malwarebytes Anti-Malware ise en yeni ve bilinen tüm  worms, Trojans, rootkits, rogues, spyware, casus yazılımları ve diğer kötü amaçlı yazılımları tarar algılar ve kaldırır. Yapmanız gereken tek şey Malwarebytes Anti-Malware başlatmak. Bu kadar basit. Hatta daha iyi koruma istiyorsanız Malwarebytes Anti-Malware Premium satın alabilirsiniz. Kötü amaçlı yazılım ve web sitelerini PC'nize buluşmasını engeller.
 
Anti-Malware / Anti-Spyware , Malwarebytes Anti-Rootkit, Gelişmiş Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme, Antivirüs Uyumluluğu Free versiyonunda mevcuttur.
 
Tekrardan belirtmek gerekirse her iki programımda tam olarak antivirüs programı olmadığını belirtelim. Program daha çok bilgisayarınızda olup olmadığından bile emin olamayabileceğiniz inatçı kötücül yazılımları silme konusunda ekstra bir güvenlik katmanı olarak çalışıyor.
 

Microsoft Windows DefenderMicrosoft Windows Defender: (Puanı:5/10)
 

Windows 8 işletim sistemine sahip bir bilgisayar alırsanız, içerisinde Windows Defender’ın da kendinden yüklü olduğunu göreceksiniz. Windows 7, Vista ve XP’deki Windows Defender biraz daha farklı olsa da, bu işletim sistemindeki bilgisayarlarınıza da Microsoft Security Essentials kurarak aynı koruma seviyesine çıkabilirsiniz.
 
Windows’un bir parçası olarak gelen bu programı kullanmak da gayet kolay. Peki madem Microsoft kendi ücretsiz antivirüs programını yapıyor, neden insanlar başka programlara para veriyor diye düşünüyor olabilirsiniz ki bu şekilde düşünmek de oldukça makul. Bunun sebebi ise Windows Defender’ın sağladığı korumanın çoğu programdan daha kötü olmasından kaynaklanıyor.

Windows Defender’ın, piyasadaki tüm güvenlik yazılımlarından üstün olduğu bir alan var. Hatalı pozitif uyarıları konusunda tek bir hata bile yapmayarak ücretli ücretsiz tüm yazılımları geçmiş durumda. Ancak yine de antivirüsler düşünüldüğünde koruma faktörü ilk sırada olacağı için, Windows Defender’ın yeterli kalamadığı ortada. Bu yüzden de programa 10 üzerinden 5 puanda kalıyor.

Yazar: Ömer ÖZTÜRK
AdWords Sertifikası 
Analytics Sertifikası 


2015´in En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları